La Federació Catalana de Vela presenta la campanya “Puja a bord de la igualtat”

La campanya "Puja a bord de la Igualtat" treballará per donar resposta a tots els col·lectius de la Vela Catalana en matèria d'igualtat de gènere

En la primera fase de la campanya, els clubs afiliats a “Puja a bord de la igualtat” crearan un grup de treball intern que analitzarà en quin estat es troba el seu club

UFEC

S’ha presentat al Saló Nàutic de Barcelona la campanya "Puja a bord de la Igualtat" per donar resposta a tots els col·lectius de la Vela Catalana en matèria d'igualtat de gènere. L’acte l’han encapçalat la secretària general de l'Esport i l'Activitat Física, Anna Caula; el president de la Federació, Xavier Torres, i la membre de Junta Directiva i de la Comissió d’Igualtat de la Federació i comodora del Club Nàutic Sitges, Elisenda Vives.

Aquesta campanya neix de l'estudi "Dones a l'Esport de la Vela" que es va realitzar entre els mesos de març i juny, mitjançant enquestes i entrevistes a federats i federades. Les conclusions d’aquest estudi indiquen que, entre d’altres, hi ha una clara desproporció entre homes i dones a la pràctica esportiva; que quan més es professionalitza la pràctica de l’esport més s’evidencien les desigualtats; que les assumpcions i els estereotips de gènere dificulten la igualtat d’oportunitats; i que les dones navegants se senten infravalorades.

"Puja a bord de la igualtat" té per objectiu articular totes les accions que es deriven d'aquest estudi per a garantir la igualtat d’oportunitats de les dones que formen part de la Vela Catalana vers els homes, potenciar les seves capacitats i vetllar pel seu benestar.

En la primera fase de la campanya, els clubs afiliats a “Puja a bord de la igualtat” crearan un grup de treball intern que analitzarà en quin estat es troba el seu club; vetllarà per una comunicació no sexista; es donarà veu a les persones navegants perquè participin en el procés; i es crearan i implementaran protocols en matèria d’igualtat. Posteriorment, cadascun d’ells hauran de crear un Pla d’Igualtat i establir unes polítiques d’igualtat. 

El president Torres ha declarat que “l’estudi és un manifest de què no estàvem tan bé de com ens pensàvem. Tenim una situació inicial i estem treballant per revertir-la. En aquest moment estem treballant molt per donar visibilitat a l’esport femení”. 

TEMAS