Catalunya es penja l’or al Classificatori B i jugarà el Mundial 2023

Aquest magnífic resultat li dóna el passi per a poder disputar el pròxim Mundial de Korfbal que es disputarà l’any vinent a Taipei

Javier Navarro va rebre el trofeu de màxim encistellador del campionat amb un total de 25 cistelles

Catalunya es penja l’or al Classificatori B i jugarà el Mundial 2023

Catalunya es penja l’or al Classificatori B i jugarà el Mundial 2023 / UFEC

UFEC

La selecció catalana de korfbal ha finalitzat en 1a posició al Campionat Europeu Classificatori B (QB) que s’ha disputat a la ciutat turca d’Antalya. Sis dies de competició amb un ple de victòries (6 de 6) enfront de les seleccions de Suïssa (21-14), Turquia (12-17), França (33-12), Escòcia (30-7), Hongria (8-18) i Gal·les (31-10).

Aquest magnífic resultat li dóna el passi per a poder disputar el pròxim Mundial de Korfbal que es disputarà l’any vinent a Taipei, i que suposarà la setena participació ininterrompuda de Catalunya en Campionats del Món des de la seva primera participació el 1999 a Austràlia.

Des de llavors, Catalunya ha estat sempre present en aquesta màxima competició internacional de seleccions, sent les millors fites la quarta posició obtinguda el 2011 al Mundial disputat a la Xina i la cinquena el 2015 a Bèlgica. A més, no es pot oblidar la històrica de medalla de bronze a l’Europeu del 2016 als Països Baixos.

La bona entesa, l’harmonia i el talent del conjunt de seleccionats dirigit per Miguel Ángel Tobaruela ha estat clau per l’assoliment d’aquesta important fita, alhora que demostrant que la conjunció entre els veterans i les noves generacions ha funcionat molt satisfactòriament. El fet de finalitzar imbatuda i practicar un joc alegre i vistós invita a l’optimisme de cara al futur d’aquesta regenerada selecció absoluta, amb l’objectiu de poder millorar la insuficient desena posició assolida al darrer Mundial a Sud-àfrica el 2019, i la setena a l’Europeu del 2021.

A banda del triomf col·lectiu que suposa guanyar tots i cadascun dels partits disputats, cal afegir-hi també el premi individual aconseguit pel capità Javier Navarro, que va rebre el trofeu de màxim encistellador del campionat amb un total de 25 cistelles.

TEMAS