Talent català a la Copa del Món juvenil d’escalada esportiva a Dallas

Júlia Benach s'ha hagut de conformar amb una envejable 13a posició

En la categoria masculina Youth A, Lau Macià ha finalitzat en una destacable 14a posició; mentre que Lluc Macià ha acabat en la 25a

Benach, a Dallas

Benach, a Dallas / FEDME

SPORT.es

SPORT.es

Dallas (EEUU) ha estat l’encarregada d’acollir la Copa del Món juvenil d’escalada esportiva, que ha comptat amb la participació de tres escaladors catalans: Júlia Benach (Centre Muntanyenc Sant Llorenç), Lluc Macià (Club Excursionista Esparreguera) i Lau Macià (Club Excursionista Esparreguera). 10 dies d’espectacle durant els quals els millors escaladors juvenils s’han disputat els títols de les disciplines de bloc, velocitat i dificultat.

La primera disciplina a disputar-se a Dallas ha estat l’escalada en Bloc. En la categoria Júnior masculina, Lluc Macià no ha tingut gaire sort i els 3 tops i 4 zones aconseguits a les classificatòries no han estat suficients per passar a la semifinal, aconseguint així una 24a posició. El germà Lau Macià (Youth A) tampoc ha estat afortunat i ha finalitzat al 27è lloc. Pel que fa a la categoria femenina Youth B, Júlia Benach sí que ha destacat per sobre de les seves rivals i els 4 blocs encadenats i les 6 zones li han obert la porta a la semifinal. Tot i això, la dura competència s’ha notat i s’ha hagut de conformar amb una envejable 13a posició.

Pel que fa a la disciplina de Dificultat, cap dels escaladors catalans s’ha enfrontat a la prova de velocitat que ha fet de pont entre la disciplina més física i la de resistència. Mentre que la prova d’escalada amb corda ha estat el final perfecte per a la competició, ja que ha permès als joves escaladors catalans brillar i demostrar el seu futur prometedor. En la categoria masculina Youth A, Lau Macià ha finalitzat en una destacable 14a posició; mentre que Lluc Macià ha acabat en la 25a. Finalment, la femenina Júlia Benach ha tornat a fer lluir el seu talent dins la categoria Youth B i ha aconseguit una meritòria 7a posició de modalitat.