Laura Heredia Vives, Doble Campiona d’Europa de Pentatló Modern

La santboiana obté un resultat històric per a l’esport català amb els seus triomfs en el Campionat femení U24 i en relleus mixtes

Heredia, que ha acabat la temporada al top-10 absolut, té com a gran objectiu ser als Jocs Olímpics de París

Laura Heredia, campiona d’Europa U24

Laura Heredia, campiona d’Europa U24 / UFEC

Resultats històric per a l’esport català! La pentatleta Laura Heredia Vives, de 22 anys, es va convertir en doble campiona d’Europa Pentatló Modern, en la competició celebrada a Polònia.

Primer va emportar-se la victòria a la Prova Femenina U24, en el que significava el primer or català i espanyol en un Europeu en aquesta disciplina. La santboiana no es va conformar només amb aquest èxit i, juntament amb Cristian Chamizo, també va obtenir l’or a la competició de relleus mixtes. 

Amb aquestes dues medalles d'or, la catalana aconsegueix finalitzar la temporada amb molt bones sensacions i resultats. De fet, no hi ha precedents en l'esport català ni espanyol d'una classificació tan brillant en la disciplina de pentatló modern, que combina una prova d'esgrima, una de salts d'hípica, una de natació -200 metres lliures-, una de tir i finalment una cursa de 3.200 metres.

Heredia ve de firmar una gran temporada en què, tot i la seva joventut, ja va acabar novena en el mundial absolut, amb el qual ja va advertir del que era capaç d'aconseguir en aquest Europeu on finalment ha estat la gran sorpresa.

La catalana va estar a punt de competir a Tòquio 2020 però se li va escapar la classificació directa per poc i va ser reserva, sense tenir opció a competir a la cita olímpica finalment. Ara està demostrant que té més prop el seu pròxim objectiu: lluitar per les medalles als Jocs Olímpics de París 2024.