Acció social i internacional

La UFEC aglutina el tercer sector social i esportiu amb l’organització del seminari "Esport base i inclusió social" del projecte Replay

El seminari va comptar amb diferents ponències i, a la tarda, es va celebrar la darrera reunió transnacional amb tots els socis i sòcies del projecte Replay

Acció social i internacional

Acció social i internacional / UFEC

SPORT.es

SPORT.es

Aquest dimarts, 30 de maig, el departament d'Acció Social i Internacional de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya va organitzar el seminari "Esport base i inclusió social", en el marc del projecte europeu Replay en el que hi col·labora la UFEC.

Més de 50 persones, provinents de diferents federacions i clubs esportius, universitats i entitats, no es van perdre la cita en una acció on, de nou, la UFEC va aglutinar el tercer sector social i l'esportiu.

El seminari va comptar amb diferents ponències i, a la tarda, es va celebrar la darrera reunió transnacional amb tots els socis i sòcies del projecte Replay, un projecte que té com a objectiu promoure l'esport base a través de la formació i la mentoria d'entrenadors/es i tècnics/ques per la millora de les seves habilitats comunicatives i de lideratge.

Pel que fa a les ponències, Milena de Murga, cap dels Departaments d'Acció Social i Internacional de la UFEC, va presentar els diferents projectes locals i europeus dels departaments. D’altra banda, Spartaco Grieco, president del club esportiu Margherita Sport e Vita (líder del projecte Replay), va detallar els objectius i resultats del projecte Replay.

A més, Ismael Sánchez, gerent de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals, va exposar la gran labor de la federació en matèria d’inclusió social en l’esport. A continuació, Jordi Renom, doctor en Psicologia i professor de la Universitat de Barcelona, va parlar dels factors psicològics més determinants en la formació d’entrenadors/es, posant èmfasi en la necessitat de què aquest col·lectiu rebi formació en competències transversals per tal de poder de tenir més eines per treball amb els/les seves atletes. Finalment, es va organitzar una taula rodona amb alguns/es dels/es participants de Replay, explicant les seves experiències, aprenentatges i testimonis en la seva participació en el projecte.

TEMAS