Oriol Cardona ho deixa tot a punt abans del Mundial de Boí

Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) és amb totes les lletres grans el nom propi de l’Esquí de Muntanya català des de fa algunes temporades

Oriol Cardona ho deixa tot a punt abans del Mundial de Boí

Oriol Cardona ho deixa tot a punt abans del Mundial de Boí / UFEC

SPORT.es

SPORT.es

Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) és amb totes les lletres grans el nom propi de l’Esquí de Muntanya català des de fa algunes temporades. Aquest banyolí de 28 anys, arriba a la seva maduresa esportiva després d’haver cremat les etapes de formació sempre situat a l’elit de l’Esquí de Muntanya català, estatal i europeu.

El petit de la nissaga dels Cardona es va fer gran aquell 2018 quan en el seu primer any d’absolut va aconseguir tancar la Copa del Món amb una més que meritòria tercera posició a la classificació general combinada.

La seva regular participació en la Copa del Món l’han portat a convertir-se en un dels fixes en els top ten de la competició i en un dels grans dominadors de la categoria esprint. Cardona de fet és actualment el campió d’Europa d’aquesta disciplina, títol que va aconseguir a l’europeu celebrat a Boí-Taüll el passat 2022.

Aquesta temporada el clar objectiu de l’Oriol Cardona també passarà per Boí. Als mundials d’Esquí de Muntanya, que s’han iniciat aquest dilluns a l’estació catalana, l’esportista gironí és un dels grans favorits en la modalitat esprint i un dels noms a tenir en compte també en la cursa de relleus mixtes on farà parella amb l’andalusa Ana Alonso.

Més enllà de l‘Oriol Cardona, Marta Garcia (CE Cerdanya Skimo Team) serà la representant catalana en categoria senior al costat de la jove Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà). Garcia després d’un any en blanc per maternitat, torna a la competició amb ganes de seguir lluitant pels llocs capdavanters.

La llista de la FEDME per a disputar el Mundial comptarà amb fins a 19 esportistes catalans. En categoria sènior a més a més d’Oriol Cardona i Marta Garcia també hi seran; Pere Rullan, Pau Coll, Jordi Alís i Nil Cardona. U23: Ot Ferrer i Maria Costa; Albert Pérez i Marc Ràdua. U20: Ares Torra, Berta Guitart, Enric Baños i Tomeu Comellas; i Biel Pujol

TEMAS