Nikola Grbic i Giovanni Guidetti confirmats pel Congrés Internacional de Voleibol de la FCVb

Els mestres del voleibol estaran a Barcelona

El congrés es celebrarà el 7 i 8 de setembre a l’Hotel Catalonia Ramblas

Nikola Grbic, celebrant amb la selecció de Polònia (2023 CEV) , Giovanni Guidetti, celebrant un punt de Sèrbia (2023, CEV)

Nikola Grbic, celebrant amb la selecció de Polònia (2023 CEV) , Giovanni Guidetti, celebrant un punt de Sèrbia (2023, CEV) / SPORT.es / FCVB

La tercera edició del Congrés Internacional de Voleibol de la Federació Catalana ja té caps de cartell en l’apartat d’entrenadors. Els internacionals i reconeg udíssims Nikola Grbic i Giovanni Guidetti han confirmat la seva presència per aquest esdeveniment, fet que eleva la formació dels entrenadors al màxim nivell mundial. Un cartell de luxe que anirà coneixent la resta d’assistents en totes les disciplines al llarg dels propers mesos.

Set campionats turcs, sis copes turques, una supercopa italiana, quatre supercopes turques, sis Champions League, quatre campionats mundials de clubs, cinc medalles a Campionats d’Europa amb Alemanya, Turquia, Holanda i Sèrbia i multitud de medalles a la VNL, són el resum d’alguns dels títols aconseguits per l’incombustible Giovanni Guidetti. El seu currículum de títols demostra el talent d’aquest entrenador italià que ha passat per diferents seleccions nacionals femenines (Alemanya, Països Baixos,Turquia) i que actualment defensa la bandera de Sèrbia, amb qui va quedar segon classificat a l’Eurovolley de l’any passat.

Guidetti, a més, és el primer entrenador del VakifBank d’Istambul des del 2008, amb qui ha aconseguit tots els títols possibles nacionals i internacionals: lligues, copes, supercopes i també guanyar en dues ocasions el Campionat del Món de Clubs, quatre vegades la Champions League i una Challenge Cup, són els títols més destacats, ja que també s’han de sumar les medalles de plata i bronze en els diferents campionats.

L’altre mestre que estarà a Barcelona i que ja va anunciar la Federació Catalana de Voleibol és Nikola Grbic. Amb 25 d’anys d’experiència com a jugador professional i una medalla d’or en uns Jocs Olímpics, el serbi ha aconseguit com a jugador arribar a la Champions League amb tres equips diferents i l’ha guanyat dues vegades amb equips italians.

La seva trajectòria com a entrenador comença a Itàlia el 2014 a les files del Sir Safety Perugia y poc després es nomenat seleccionador serbi. L’any 2016 assoleix el primer títol de la història del voleibol a Sèrbia amb una Lliga Mundial. Actualment, és l’entrenador del Zaksa K dzierzyn-Ko le polonès amb qui va assolir el títol de campió de la Champions League en 2021 i seleccionador de Polònia des de 2022, amb qui ha obtingut el títol de campió de la Volley Nations League. Grbic també suma molts altres títols entre els equips italians als quals ha entrenat.

Els dos entrenadors obren un cartell de luxe pel Congrés Internacional de Voleibol que es celebrarà el cap de setmana del 7 i 8 de setembre a Barcelona. La Federació Catalana de Voleibol ja treballa en altres entrenadors de renom mundial i també en els ponents que han de fer d’aquesta trobada del voleibol mundial un esdeveniment multidisciplinari amb presència d’àrbitres reconeguts internacionalment, i també amb formacions per a directius, així com la presència de ponents femenines que donin valor al projecte Vòlei Dona, i la importància d’aquesta en tots els rols i aspectes del voleibol i l’esport actual.

Barça CVB i Tarragona SPSP a un pas de l'elit

Els dos conjunts catalans podrien assolir l'ascens a la màxima categoría del voleibol espanyol

Instercap Asisa Tarragona SPSP

Instercap Asisa Tarragona SPSP / SPORT.es / FCVB

Catalunya pot tenir dos nous equips a la màxima categoria del voleibol espanyol la propera temporada. Els nois de Vlado Stevoski i les noies d’Adrián Fiorenza treballen des de fa dies per preparar la fase d’ascens a la Superlliga i la Lliga Iberdrola, respectivament. L’Instercap Tarragona SPSP disputarà la fase a San Sadurniño, mentre les blaugrana viatjaran a Cartagena.

Tot i que la fase s’inicia el dijous 25 d’abril, els de Tarragona no debutaran a la fase fins divendres al matí. El primer partit els enfrontarà amb el CDV Textil Santanderina, primer classificat del grup A, al matí i contra el CV Utrera, segon classificat del grup B, la mateixa tarda. El triangular determinarà els dos equips que passen a semifinals. Els dos equips que aconsegueixin arribar a la final tindran assegurada la seva participació en la Superlliga masculina la temporada vinent.

El CVB Barça ha quedat enquadrat en el grup A amb el Zalaeta, l’amfitrió, el FC Cartagena Algar Surmenor; mentre que en el grup B participaran el CVS O Energia Sóller, cvleganes.com i Madrid Chamberí. Els dos grups disputaran, entre dijous i divendres, una lligueta a una volta per a conformar la classificació que definirà les semifinals de la tarda del dissabte, partits on les vencedores assoliran l’objectiu de jugar la gran final del diumenge i que ja assegura la plaça d’ascens a Lliga Iberdrola.