Tornen els eSports a Catalunya: arriba la 1a Copa Catalana d’eSports

Automobilisme, escacs, beisbol, i futbol americà formen part d’un campionat d’esports electrònics que han iniciat les seves competicions aquest 23 de novembre amb Gran Turismo 7

Pels altres tres esports, les inscripcions, completament gratuïtes, encara són obertes

Tornen els eSports a Catalunya: arriba la 1a Copa Catalana d’eSports

Tornen els eSports a Catalunya: arriba la 1a Copa Catalana d’eSports / UFEC

SPORT.es

SPORT.es

Tornen els millors eSports a Catalunya. Les Federacions esportives catalanes i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), en col·laboració amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, organitzen la primera edició de la Copa Catalana d’eSports, un torneig curt amb fases finals presencials el pròxim 17 de desembre a Asobu eSports Experience.

Automobilisme, escacs, beisbol, i futbol americà formen part d’un campionat d’esports electrònics que han iniciat les seves competicions aquest 23 de novembre amb Gran Turismo 7. Pels altres tres esports, les inscripcions, completament gratuïtes, encara són obertes. Trobareu més informació a egames.ufec.cat.

La força de les retransmissions en català


De nou, prendran una importància cabdal a la competició les retransmissions en català, un fet pioner i que suposa un salt qualitatiu per a la llengua en aquest camp. L’streamer Norman López, un dels creadors de contingut amb major influència a la comunitat dels videojocs, i que compta amb prop de 13.000 seguidors a les seves xarxes socials, serà novament la cara visible del projecte.

Aposta ferma per la digitalització


L’aposta de la UFEC i de les federacions per la digitalització redirigeix l’esport català vers un sector creixent, amb milions d’entusiastes i espectadors. Un pas ferm i decidit que vol acostar adolescents i joves —practiquin o no esport— als eSports de les federacions esportives catalanes.

Aquesta copa és la tercera competició d’eSports organitzada per la UFEC i les federacions esportives catalanes. Anteriorment, han tingut lloc dues edicions de la Lliga Catalana d’eSports, que han estat un èxit majúscul. L’última, que va tenir lloc del març al juliol de 2022, va comptar amb la participació de més de 815 jugadors i va acumular més de 14 mil visualitzacions entre Twitch i Esport+. A més, més de 3000 persones van seguir les grans finals presencials (200 en directe) i es va sumar més de 70.000 impressions a les xarxes socials.