Màxim nivell.
Màxim nivell

El secret més ben guardat de la SD Almazán: 
el futbol de l'altra Espanya

Scroll down
  • Text: Alberto Gómez
  • 12 novembre 2022

Aquest dissabte s'enfronten a l'estadi sorià de Los Pajaritos (22.00 hores, televisat per La1) la SD Almazán i l'Atlètic de Madrid a la primera eliminatòria de la Copa del Rei.

La Copa del Rei s'ha convertit en un torneig màgic, capaç d'unir en un camp de futbol un equip amb un pressupost de 180.000 euros anuals amb un altre de 400 milions d'euros; a la SD Almazán -de la cinquena categoria del nostre futbol- amb l'Atlètic de Madrid -un club de Champions League-. Per alguna cosa en diuen 'la Copa de tots', perquè dóna l'oportunitat per reivindicar la normalitat davant de l'elit i ofereix un espai a l'altre futbol, que menys es veu i, no obstant, el que practica la majoria.
Almazán és un poble de Sòria amb 5.500 habitants que aquesta setmana ha viscut una setmana històrica perquè el seu club de futbol -de 55 anys de vida- disputarà el seu partit més important. Ancorat a la Tercera RFEF, la humilitat i la modèstia dels seus futbolistes, tècnics i directiva han provocat escenes que representen el sentiment de milers de pobles d'Espanya que, per un dia, acaparen el centre d'atenció de tot un país.

La SD Almazán té un secret per haver guanyat el respecte dels rivals de la seva zona i que li hagi arribat un premi com aquest: ser una gran família. Les escenes d'aquest reportatge ajuden a comprendre per què està assegurat el seu futur i d'on procedeix l'arrel d'aquest èxit puntual a Copa del Rei.

El secret més ben guardat de la SD Almazán: el futbol de l'altra Espanya
Play Video
El secret més ben guardat de la SD Almazán: el futbol de l'altra Espanya