Comença l'espectacle del rugbi català

Al grup A hi jugaran el campió, el RC Sitges, el CEU barceloní, el CR Tarragona, el CR Torroella, el CRS Granollers, el CN Poble Nou B i el FC Barcelona Grana

El RC Sitges, campió de la DHM la temporada passada

El RC Sitges, campió de la DHM la temporada passada / Jaume Andreu

La Xarxa

Aquest cap de setmana arrenca la màxima categoria masculina amb 21 equips, un més que la passada temporada. La fase prèvia s'ha dividit en tres grups, amb la intenció de reduir la càrrega de partits i alhora encabir un equip més. L'altra gran novetat d’aquest curs serà el Quebrantahuesos aragonès, que s’afegeix a les competicions catalanes per a la temporada 2018/19.

Al grup A hi jugaran el campió, el RC Sitges, el CEU barceloní, el CR Tarragona, el CR Torroella, el CRS Granollers, el CN Poble Nou B i el FC Barcelona Grana. Al grup B hi figuren, el sots campió, el Químic ER, el FC Barcelona Blau, el Manresa RC, el Sant Cugat B, el CRC Terrassa, l'RC Mataró i l'RC Badalona. Mentre que al C hi participen l'INEF Lleida, el Gòtics RC, l'Osona RC, que substitueix el GEiEG que hi ha renunciat, el Garrotxa-Banyoles, el Sabadell RC, el CRUC de Castelldefels i l'equip aragonès dels Quebrantahuesos RC.

Els 21 equips jugaran sis partits cadascun, repartits en els tres grups, competint per intentar acabar entre els quatre primers de cada grup i classificar-se per a la fase final de la competició que estarà formada pels dotze millors conjunts. La fase final de la DHC constarà d’una fase regular a una sola volta i després començaran els play-offs.

Un cop es defineixin els playoffs, la Xarxa TV tornarà a oferir el desenllaç de la competició.

La passada temporada, el Químic va guanyar el Gòtics en semifinals. L’altre finalista va ser el Sitges imposant-se a l'INEF de Lleida. A la final, jugada al camp de la Foixarda, els del Garraf van ser superiors i es van proclamar campions.

Pel que fa a la màxima categoria femenina, la Divisió d'Honor Kopparberg, començarà el 7 d’octubre amb

la fase prèvia.

Les competicions organitzades per la Federació Catalana registren aquesta temporada un rècord en el nombre d’equips. Per primera vegada en la història del rugbi a Catalunya s’han inscrit un total de 130 conjunts a les modalitats de Sènior masculí i femení, Sots-18, Sots-16 i Sots-14. En total són setze equips més que el curs passat.

El rugbi català va viure el 8 de setembre la primera gran cita del curs, la primera edició de la final de la Supercopa Catalana Vueling. A Olot, al camp del Garrotxa RC entre la Santboiana i el Barça Rugby es van veure les cares amb victòria final per al conjunt blaugrana per 17 a 21. Un partit que també es va poder seguir per La Xarxa.