El Vòlei Català segueix creixent i supera els 1000 equips

El Vòlei Català segueix creixent i supera els 1000 equips

El Volei Català sigue creciendo y supera los 1000 equipos
| Federación Catalana de Volei

La temporada de voleibol comença, un any més, celebrant el creixement més gran dels últims temps i que s’ha plasmat amb la superació de la barrera dels 1000 equips

Aquest augment va començar amb l’entrada de Maribel Zamora, al 2008, com a presidenta de la Federació Catalana de Voleibol quan no hi havia més de 2500 llicències i no s’ha aturat fins avui, en un any que es preveu arribar a les 15.000.

Aquesta temporada s’han sumat, fins al moment, 150 nous equips a la competició catalana, el que representa tenir, ara mateix, 1027 equips inscrits en competició; o el que és el mateix, un creixement del 17% respecte l’any passat. A més, també és el creixement més gran de la història del volei català, després de superar de nou els 128 equips de l’any passat. Des de la temporada 2014/2015 s’han sumat a la competició catalana 615 equips.

A nivell global Catalunya té en aquests moments 274 equips masculins, 15 dels quals en competició estatal; 670 equips femenins, dels quals 15 en competició estatal; i 83 equips mixtes entre categoria aleví i la lliga de veterans. El creixement més gran ha estat el de la tira de tercera divisió juvenil i cadet femenina, que passa de 138 equips a 200 (+62). Però, en general, la competició femenina té 81 equips més que la temporada passada. Les úniques lligues femenines que perden equips són la sènior femenina (-4) i la preferent juvenil femenina (-7).

Les reestructuracions de les competicions amb segones divisions fa que algunes categories, sobretot les masculines, perdin equips a primera divisió, però que en guanyin en el global. Així, les categories masculines sumen en total 57 nous equips, sent el cadet i el juvenil les que més creixen amb 18 i 15 equips més respectivament.

Catalunya, a més, guanya 2 nous equips en competició estatal, passant dels 28 de la temporada anterior als 30 d’aquesta. Els dos nous equips son a Primera Divisió Nacional Femenina que passa de 6 a 8. La resta de competicions es queden com l’any passat, amb 9 equips a Primera Nacional masculina, 5 a Superlliga 2 masculina, 6 a Superlliga 2 femenina i un equip femení i un equip masculí a les màximes categories del voleibol espanyol.