Cap de setmana motonàutic a Riba-roja

El dissabte dia 24 se celebrarà la segona regata puntuable per al Campionat d’Espanya de forabords

El diumenge 25 està convocada la quarta regata puntuable per al Campionat de Catalunya de motos aquàtiques

Cap de setmana motonàutic a Riba-roja

Cap de setmana motonàutic a Riba-roja / UFEC / Miquel Mallafré

SPORT.es

SPORT.es

Aquest cap de setmana tindrà lloc a Riba-roja d’Ebre (Ribera d’Ebre) un insòlit fet esportiu: dues regates motonàutiques diferents. El dissabte dia 24 se celebrarà la segona regata puntuable per al Campionat d’Espanya de forabords, concretament de la categoria T-850/GT60, mentre que el diumenge dia 25 tindrà lloc la quarta regata puntuable per al Campionat de Calalunya de motos aquàtiques. 

La categoria T-850/GT60 és una fusió de dues categories, la T-850, que es propulsa amb un motor forabord de dos temps de fins a 870 cc i la categoria GT60 que es propulsa amb un motor forabord de quatre temps de 60 cavalls. Estan inscrits pilots procedents d’Andalusia, Astúries, Castella, Galicia i Catalunya, concretament amb la participació dels germans Icar i Hèctor Sanz, de la mateixa Riba-roja.

D’altra banda, el diumenge 25 està convocada la quarta regata puntuable per al Campionat de Catalunya de motos aquàtiques. De fet, és la quarta de la temporada per a les motos de conducció dempeus, popularment anomenades “jet”, però la tercera per a les motos de conducció asseguda, sota la denominació “biplaces”. Aquest és el primer cop que una cursa puntuable de motos aquàtiques té lloc aquí i es dona la circumstància que també hi participarà Hèctor Sanz, que farà doblet.

La cursa pot començar a definir la classificació final de la temporada. Tot i que encara no hi ha clars favorits, el veterà Alex Velasco encapçala la classificació general a la categoria GP1, Joan Sevil ho fa a la categoria GP3, just arribat d’una cursa del Campionat Mundial celebrada a Òlbia (Sardenya), mentre que David Rodríguez va davant a la classe F4 però també a la categoria de Biplaces.

Les curses tindran lloc al pantà de Flix, davant de les instal·lacions del Club Nàutic Riba-roja, que n’és l’organitzador conjuntament amb la Federació Catalana de Motonàutica i compta amb el suport de l’Ajuntament local.