Barcelona fa un pas més per tornar a ser olímpica: èxit de les UFEC Gaming Series

El Museu Olímpic i de l'Esport Joan Antoni Samaranch ha estat l’escenari d'aquest projecte

Marta Cucurull, bicampiona Femenina de Catalunya

UFEC Gaming Series

UFEC Gaming Series / UFEC

UFEC

El ‘Museu Olímpic i de l'Esport Joan Antoni Samaranch’ ha estat l’escenari de les UFEC Gaming Series, un projecte de les federacions esportives catalanes i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya. Es tracta d’un esdeveniment que ha comptat amb les finals presencials de la Lliga Catalana d’eSports, a més de diferents proves d’exhibicions.

Un total de 200 jugadors i jugadores han lluitat per les corones a les diferents disciplines, i finalment han estat Albert Gracia (Madden NFL de futbol americà), Pere Garriga (Lichess.org d’escacs), Reial Club Nàutic Barcelona (EXR de Rem), Alex Fernández (Assetto Corsa), Adrian Salanova (Tkd de taekwondo), Brandor Sierra (MLB The Show de beisbol), Ignasi Lligadas (GT7/Assetto Corsa) i Xavier Riera (FC24 de futbol).

A més, els jugadors i jugadores de Ball Esportiu han rebut un reconeixement per la seva participació. Les competicions han fet vibrar al públic assistent al Museu Olímpic, que ha comptat amb el casteig en català i en directe pel canal de Twitch @ufecgamingseries de Norman López, l'streamer en català amb més d’11.000 seguidors a Twitch i superant les 13.000 persones.

Presència de grans personalitats

Seguidores a les seves xarxes socials, acompanyat per Pol Corredoira i Edgar Manchado. A més, la jornada ha comptat amb la presència de les següents autoritats: Santiago Deo, representant del Comité Olímpico Español; Daniel Bravo, secretari general de la CUFADE; Isabel Pérez, secretaria general de la UFEC; i Frank Terron, director de la Fundació Barcelona Olímpica i del Museu Olímpic i de l’Esport.

Barcelona, a l’horitzó d’uns possibles Jocs Olímpics d’eSports. Aquesta jornada reforça l’aposta de la UFEC pels eSports, i coincideix que el Comitè Olímpic Internacional (COI) s’ha posicionat a favor crear els primers Jocs Olímpics d’eSports.

Barcelona, la seu d'aquests nous Jocs Olímpics

L'assemblea del COI haurà de donar el vistiplau a aquesta decisió a la Sessió que es durà a terme a París en vigílies dels Jocs Olímpics, del 22 al 24 de juliol. Des de la UFEC llencem la proposta perquè Barcelona sigui la seu d’aquests nous Jocs Olímpics i així la ciutat recuperi l’esperit olímpic del 92’.

“Des de la UFEC apostem perquè Barcelona pugui ser seu d’uns Jocs Olímpics d’eSports. Tenim un gran bagatge en esdeveniments digitals i portem en les darreres quatre edicions de la lliga catalana d’eSports demostrant que estem capacitats”, ha afirmat Isabel Pérez, secretaria general de la UFEC.

Barcelona segur que pot ser seu per organitzar aquests Jocs, i la jornada d’avui ha estat un clar exemple. Es donarà suport a aquesta possible candidatura”, ha assenyalat Santiago Deo, representant del COE.